fredag, juni 04, 2010

Övervakning av Biskopsgården och Lars Ohly

Sveriges Radio hade igår en nyhet om att Norra Biskopsgården (i Göteborg?) har fått tillstånd för att sätta upp övervakningskameror runt omkring hela huset, för att minska vandalism.


Moderata kommunalrådet, Jan Hallberg, uttrycker dock en viss skepsis mot den ökande övervakningen, även om han själv varit med och fattat beslutet:
"Men Jan Hallberg, moderat kommunalråd, är rädd för att Länsstyrelsens beslut kan starta en trend som slutar med att fler bostadsområden med skadegörelse kommer att kameraövervakas."
Övervaka Lars Ohly - ny kampanj från Vänsterpartiet
Vänsterpartiets förvalskampanj/valkampanj har inte kommit igång så bra, men eftersom jag nyligen skrev om det jag gillade i deras valplattform så jag tänkte hjälpa dem på traven att få igång kapanjen också.


Det hela går ut på att man har fejkat en övervakningskamera på partiledaren Lars Ohly där han i slutet uppmanar folk att rösta på Vänsterpartiet. Lite småkul idé.

Du hittar till kampanjen på sidan - eyecu.se (Läs namnet på engelska - I see you)

Dagens Media skriver om kampanjen - Lars Ohly övervakad

Piratpartiet kan tacka och ta emot för varje annat parti som driver integritetsfrågorna. Trovärdigheten i integritetsfrågorna hos de nuvarande riksdagspartierna är ju inte jättehög direkt. Även om de gör lite försök här och där.

Inga kommentarer: