onsdag, juni 30, 2010

Moderaterna = Frihetspartiet?

Kent Persson skriver på sin blogg om begreppet frihet och nyanserar begreppet lite mer än att bara prata om sänkta skatter - Friheten är värd mer än så.


"Integritetsfrågorna hör hemma i frihetskampen. Här går det moderna samhället i fel riktning. Allt mer övervakas allt oftare. De som kränks och förlorar på det är enskilde människor. Enskilda människor som får sin frihet begränsad och faktiskt hotad. Debatten om integritetsfrågorna får inte tystna. Det har den heller inte gjort, men tyvärr är det inte längre moderaterna som för den. Just nu är det piratpartiet och dess företrädare. Debattörer som HAX, Rick, Anna och vännerna i livbåten är några som gör det bra. Det finns några moderata debattörer som törs ta i frågorna, Mary och Karl gör det, men fler borde våga.

Moderaterna är och förblir i min värld det parti som tar striden för frihetsfrågorna tydligast. Den kampen för inte avstanna. Ska kampen för frihetens idéer vinna fullt ut måste den dock kopplas ihop med integritetsfrågor. Annars är risken att segrar för friheten inte blir mer än en parantes i historien. Friheten är värd mer än så."
Bra skrivet av Kent, men som Beelzebjörn säger:
"Men Alliansen med moderaterna i spetsen, har gång på gång under den här mandatperioden visat tydligt att DE är internets största fiende."

Läs hela Beelzebjörs inlägg om Moderaterna - Funderat om internet, moderaterna och tre moderata bloggare

9 kommentarer:

Beelzebjörn sa...

Tack för omnämnandet ;)

Markus "LAKE" Berglund sa...

Det var så lite så. Du är bara en av många bloggare som jag borde länka till/nämna oftare, men tiden brukar ha en förmåga att inte räcka till... :-)

Mary X Jensen sa...

Man är tyvärr lite begränsad i tankarna. Borde också länka mer till Beelzebjörnbloggen.

Beelzebjörn sa...

@Lake och Mary:
Jo, jag känner igen fenomenet. Jag jobbar på att bli bättre på att länka/trolla kommentarsfält utanför PP, men det är det där med tid. Bloggandet blir sporadiskt, och ju mer man skriver, desto mindre tid blir det till att läsa och kommentera.

Ett otyg, det där ;)

Robert sa...

Det härliga med en del av dem som länkas runt i listorna just nu är att de i mngt och mycket inte är de välbekanta panelhönorna med tom blick.

love it.

Anders S Lindbäck sa...

Tror knappast moderaterna vill hamna i samma fack som

http://www.frihets-partiet.se/

Markus "LAKE" Berglund sa...

@Jag har ju fördelen att finnas med på Live-sidan och därför får jag hit relativt måpnga pirater som "trollar". Alltid lika kul! :-D

@case - Japp, det är kul att se hur folk har valt ut sina favoritbloggar. Många har valt bort just "megafonbloggar". Det är roligare att bli omnämnd för at man gör något bra, inte bara gör som man "ska". Eller som iMike väljer att formulera uttrycka det:

"En bra bloggare har integritet och kunskap som riktmärke"

http://www.imike.se/valet-2010/veckans-bloggdebatt/1200-sveriges-basta-bloggare.html

Beelzebjörn sa...

(Du borde skaffa twitter, förresten)

Markus "LAKE" Berglund sa...

Har Twitter, men använder det synnerligen sparsamt. Har tyvärr allt för lite tid att följa Twitter. Hade jag pendlat med buss/tåg till jobbet hade det nog varit en annan sak, men nu är det 1+1 timme i bil per dag + jobbet + flickvän + dataspel (WOW och SC2) + bloggen, så det räcker redan. :-)

Jag hoppas att de flesta vältänkta tankarna formuleras om och hamnar på en bra blogg istället, så läser jag dom där...