tisdag, juli 20, 2010

Cecilia Wikström skriver att hon vill censurera internet - vem svarar

Cecilia Wikström, folkpartiets Eu-parlamentariker, skriver en debattartikel i Upsala Nya Tidning idag att hon vill ha censur på internet. Självklart använde hon barnborr som argument för den blockering hon efterfrågar.

UNT Debatt: Blockera nätets barnporrsajter

Hon är visserligen relativt nyanserad, hon förutser mothugg från nätvänner. Hon skriver både att:
"Det är inte genom blockering av internetsajter som vi kommer att stoppa övergreppen på barn[...]"

samt att:
"Samtidigt måste vi vara försiktiga med varje steg som tas. Barnpornografi och barnsexhandel är inte ett automatiskt alibi för att ta till vilka åtgärder som helst. De som tar till fula knep och använder kampen mot barnporr för att få igenom integritetskränkande förslag gör både sig själva och barnen en otjänst. Debatten måste föras öppet och sakligt"
Men det galna är att hon konstaterar att det sannolikt inte spelar någon roll att förstöra internet genom censur, det kommer ändå inte hjälpa, förutom i undantagsfall:
"Kanske några fler potentiella­ förövare får sig en tankeställare."
Puckat värre!


Vilken pirat svarar Wikström?
Igår fick jag min andra insändare publicerad, på bara ett par veckor, dessutom har jag besök hela veckan. Så frågan är vilken pirat som kommer ta upp och bemöta Wikströms dumheter? Vem skriver en replik i UNT? Kanske en centerpartist eller annan folkpartist? Nej, det är nog osannolikt nu med mindre än två månader kvar till valet.


Alternativt kan man också skriva en egen debattartikel om andra piratsaker. För som Anna skriver - det är ju nyhetstorka nu - full tidningarna!

5 kommentarer:

Victoria sa...

Jag och kanske någon till kommer förmodligen att ta den.

Anonym sa...

Det är nog bättre om någon från Uppsalaområdet tar det än att jag gör det. Ni får dock naturligtvis gärna klippa/klistra från mitt utkast om ni har lust (http://harfagre.wordpress.com/2010/07/20/cecilia-wikstrom-oppnar-pandoras-ask/).

Gun Svensson sa...

Jag har mejlat en replik som jag bett få publicerat även i papperstidningen.

Marcin de Kaminski sa...

Jag och Karin Ajaxon från Juliagruppen har fått klartecken av UNT för replikpublicering.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Härlig allihop!

Skicka gärna in fler svar från lite olika håll. I bästa fall tar UNT in svar från både Juligruppen och PP. Men man ska nog inte hoppas på att få in flera repliker från PP på samma artikel, så lite samordning nog respektive organisation är nog lämpligt...