söndag, juli 04, 2010

Moderaterna måste vara galna - visitera alla på allmän plats

Häromdagen konstaterade jag att Moderaternas aggressiva underminerade av vår rättssäkerhet bara fortsatte. Jag hade en förhoppning att det någonstans skulle börja lugna ner sig när vi närmade oss valet, men icke. Marcus sammanfattar många av de senaste förslagen:

"Rätten till domstolsprövning ifrågasätts och i nästa moment rätten till överprövning. Tilltalades eller vittnens närvaro anses inte längre nödvändig i domstol. Föräldrars och barns rätt sätts på undantag i provtagning och nu skall provkostnader betalas av den som accepterar straffföreläggande."

Moderaterna fortsätter nu, på alla nivåer, inte bara på riks. Jag hittade, via Richard Nordins inlägg, att Moderaterna i Göteborg nu vill ge polisen möjlighet att visitera alla, överallt, (!) utan någon misstanke om brott.

Richard skriver:
"Den personliga integriteten är en grundpelare i demokratin. Staten får inte utan skäl göra våld på individers frihet. Att utan brottsmisstanke visitera människor är att gå långt över den gränsen. Polisen finns till för att inte total anarki ska utbryta, då får de ju inte ha total frihet att göra som de vill, det trodde jag var självklart."
Polisen i Göteborg verkar dock ha betydligt mer kollskillnaden mellan en polisstad och en rättsstat, och avspisar förslagen. Tack för det!

Eller som Valaffisch 2010 formulerar Moderaternas syn på rättssäkerheten i inlägget, Moderaterna, Fru Ask och rättssäkerheten:


Och som jag sa häromdagen - detta är inte förtal av Beatrice Ask, eller en "hatkampanj", det är helt enkelt bra satir. Det får, nej, måste, våra makthavare helt enkelt ta. Det ingår i deras jobb. Precis som det ingår att utan att gnälla acceptera när Magnus Betnér sågar både politiker och journalister på samma gång:

6 kommentarer:

Anonym sa...

Man kunde tro att Kung Reinfeldts uppgift är att skydda sina undersåtar från dårskap, Kejsaren uppvisar varken kläder, ej heller förstånd. Dock är det onekligen lustigt att den socialdemokratiska skolan fostrat sådan avsaknad av förnuft. Man gräver sin grav med munnen, sägs det. Demokrati däremot, avlivas bäst med oförstånd. Tyvärr inser inte den mindre begåvade sina begränsningar, p.g.a sin socialdemokratiska skolning.

Nog är det lustigt.

We are all doomed :)

Qeruiem sa...

Herregud! Jag tror den stackars grodan snart inte bara är kokt utan även styckad, avsvalnad och serverad.

Hur ska det ens vara möjligt att vrida tillbaka alla dessa dumheter? Det kommer ta generationer att reparera skadan från Bodström, Ask och deras fanclub...

Beelzebjörn sa...

Räkna med att de kommer att öka takten så länge opinionsläget är osäkert. Ju osäkrare de är på alliansvinst, desto mer bråttom att fullfölja Visionen.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Tack för en bra kommentar @Anonym, håller med om allt, utom det sista. Det finns en väldigt aktiv "motståndsrörelse", du vet vilka...

Ps. skriv gärna någon typ av identifikation när du kommenterar. En siffra, bokstav eller annan valfri symbol.

@ Qeruiem - Ja, det är det som är den stora skillnaden på att sabba demokratin och rättsäkerheten - det kan ta generationer innan det blir bra igen, medan sänkta/höjda skatter är lätt att dra tillbaka.

@ Björn - i värsta fall har du rätt... :-/

frekar06 sa...

Markus. Jag fick en kommentar på min blogg på ett inlägg om detta. Där fick jag tips om att detta förslaget har genomförts i Storbritannien. Det överklagades till Europadomstolen. Därifrån sade man att en lag som gör det möjligt för polisen att visitera vem som helst utan brottsmisstanke strider mot Europakonventionen. Med andra ord det gruppledaren i Göteborg föreslår är oförenligt med Europakonventionen.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/bakslag-i-brittisk-terrorkamp_4078455.svd

MVH Frekar06

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jo, jag såg det på din blogg innan jag såg kommentaren här Fredrik, bra hittat!