onsdag, november 24, 2010

Dreamhack och Day[9] i helgen

I helgen är det dags för Dreamhack i Jönköping och det är dags att äntligen besöka världens största LAN. "Äntligen" eftersom jag är smålänning och har bott i Jönköping i 5 år, men ännu inte lyckats besöka ett Dreamhack förrän nu...

Day[9] "uppträder"
Jag har tidigare skrivit en hel del om Starcraft 2 och det är en av de huvudsakliga anledningarna till att jag ska åka dit - Starcraft 2-turneringen. Men även en möjlighet att träffa gamla bekanta och framför allt, hälsa på den redan legendariske SC-kommentatorn Sean "Day[9]" Plott. "Legendarisk" blir man i mina ögon om man har startat ett internet-meme - Day[9] Scream.

Skriket var hans sätt att, med en ljudillustration, försöka visa hur stressad han var under det 12-timmars maraton-live-sända Starcraft-eventet "King of the Beta". Han var så stressad att han inte ens klarade av att svara på enkla frågor. (Varning för spräckta trumhinnor!)  ;-)Day[9] är en mycket kompetent SC2-spelare, men orsaken till att han får en inbjudan att komma till Sverige för att live-kommentera andra spelare är att han, precis som alla andra "expertkommentatorer", är väldigt bra på att göra snabba anlayser under en pågående match, han är rapp i käften och framför allt så bjuder han gärna och ofta på sig själv.

I vanliga fall sitter han ensam på sitt studentrum och pratar för sig själv när han göra sina analyser - Day[9]-Dailys. Att han samtidigt har 10.000-tals med tittare runt om hela jorden är ofta lätt att glömma när han bara har en kamera-lins och en mikrofon framför sig. Han har skojat om att ge ut en bok med titeln: "The power trips of a lonely man - Day[9] memoars".

Som ett exempel på hur han bjuder på sig själv - lyssna på sagan "A boy and his game".

Han är också citerad i senaste numret av The Economist - Pros clicking at war
"Advertisers are attracted by the ability of e-sports to target an audience with plenty of spending money; Sony Ericsson is sponsoring the tournament in Seoul. The average American gamer is in his 30s and well-educated. With sponsorship comes the money necessary to attract players to pursue computer gaming as a career, says Sean Plott (better known as “Day[9]”), an American player-turned-commentator."
Du hittar allt om Day[9] på hans fan-sida - day9fan.com

En riktigt bra Starcraft-turnering!
Turneringen i Starcraft 2 är stor. Inte bara kommer proffs från hela världen, priset till den som vinner turneringen är 100.000 kronor, plus en hel delhårdvara till datorer.

All information om Starcraft 2-turneringen på Dremhack hittar du här!

Finalen kommer live-sändas på SVT.play och många andra slutspelsmatcher kommer att sändas på  live.dreamhack.se

Med nästan enbart proffs i startuppställningen blir det troligtvis ännu bättre matcher än på den Digitala Landskampen mot Finland som spelades på Gamex-mässan för några veckor sedan. Men redan då var det mycket sevärt, kolla bland annat hur MadFrog använde Banelings för att sätta skräck i sin finska motspelare Naama. Var uppmärksam direkt i början på detta klipp:Alla matcher från landskampen hittar du på Rakaka.se.

Andra roliga saker på Dreamhack - Mimikry!
Jag upptäckte också häromdagen att ett av mina favoritband, Mimikry, ska uppträda på Dreamhack!


Mimikry - Alderland

Mimikry | Myspace Music Videos


Även 250 kilo kärlek kommer dit - troligtvis dock utan dataanimationer.

Läs mer om alla uppträdanden på årets Dreamhack.

Det blir inte bara kultur, kulturministern kommer också! ;-)

Ses vi i Jönköping till helgen?

Inga kommentarer: