måndag, november 22, 2010

Godtycke och laglöst land på våra flygplatser

På flygplatsernas säkerhetskontroller ger man tydligen upp alla sina medborgerliga rättigheter, i alla fall i USA:

WIRED - TSA Investigating ‘Don’t Touch My Junk’ Passenger

Det handlar om John Tyner, som protesterar mot att bli utsatt för en enormt integritetskränkande "grundlig kroppsvisitering", eller som de säger på TSA - "enhanced pat-down", han får då ett väldigt oroväckande svar:
Tyner told the agent, “I don’t understand how a sexual assault can be made a condition of my flying.”

When the agent replied that a pat-down was not considered a sexual assault, Tyner said, “It would be if you were not the government.”

The TSA supervisor told him, “By buying your ticket you gave up a lot of rights.
Grundläggande medborgerliga rättigheter är alltså förhandlingsbara?

Bild härifrån:

Godtycke är ett av de stora problemen
Lindt har skojat lite om säkerhetskontrollerna med en reklamfilm:Det är visserligen bara en liten kul blinkning, men handlar om godtycket i säkerhetskontrollerna. Precis som John Tyner säger när han ska bli kroppsvisiterad, om det inte är en polis som utför integritetsintrånget så är problemet att han inte har möjlighet att hålla den personen till svars. Det finns ingen möjlighet att överklaga beslutet eller någon naturlig instans att begära rättelse för missbruk.

Skivad Lime skriver om - Ett långsamt uppvaknande
"Runtom i världen tycks människor sakta vakna till liv när det gäller frågan om det vansinne som pågår på flygplatser runtom i världen. Det amerikanska pilotfacket har efter ett antal incidenter av korkad art nu gått ut till sina medlemmar att de bör vägra både nakenscanners och den minst sagt “intima” visitation som är alternativet på många ställen.
Det bör inte förvåna någon med något som helst grepp om mänsklig natur att individer med “sexig” kropp är i överrepresentation bland de som väljs ut för “kontroll”."
Självklart väljs ju en hel del personer ut på rent godtycke. Och vem kan granska granskarna i det här fallet? Som vanligt så är ju nästan allt säkerhetsarbete sekretess-stämplat...

Men det är väl inte så farligt att bli utsatt för en kroppsvisitering, eller en body-scan, du har väl inget att dölja? ;-)

Piratpartiet i Tyskland - Nude Protest: Airport Body Scanners in Germany:
Pingad på Piratpartiet Live.

Uppdaterad - två nya länkar:
Emma Opassande skriver om samma ämne idag - TSA, ett exempel ur verkligheten hur det går när makt snedfördelas
Aftonbladet tar också upp protesterna i USA - USA i uppror mot virtuell nakenhet

5 kommentarer:

Gun Svensson sa...

Starkt jobbat. Såg tidigare att Justitieutskottet beslutar om kroppsscanningen på tisdag den 23 nov.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Tack för informationen Gun. Det hade jag missat. Man kan väl ana vad resultatet ska bli... :-/

Mikael Hedberg sa...

Bra skrivet, och tack för länken!

Ska bli mycket intressant att se vad för beslut som tas. Det enda positiva i historien är att detta är så tydligt integritetskränkande att det väcker människor till insikt på ett mycket bättre sätt än datalagring och FRA.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jo, du har nog rätt Mikael. Det stora problemet med det är ju bara att vi måste vänta tills det är infört, innan folk i allmänhet börjar komma til insikt.

Och vi ju hur lätt det är at avskaffa lagar, speciellt då övervakningslagar...

Anonym sa...

De som är ansvariga för att ha hittat på dessa metoder, nakenscanning som dels kränker integriteten på ett skamligt sätt och dels kan orska cancer, samt enhanced pat down som likaledes är en form av sexuellt övergrepp, är utan tvekan kriminella och dessutom förmodligen både psykopater och pedofiler. De sitter där för att de servar ett kriminellt systemet.

Dessa personer, John Pistole, Janet Napolitano och Michael Chertoff samt Barack Obama är redan ansvariga för mordförsök på miljontals människor genom att de tvingat och lurat människor att gå igenom dessa nakenscanners, eftersom vetenskapliga studier visar att det är en överhängande risk att man drabbas av cancer efter att ha gått igenom en sådan.

Dessutom är de skyldiga till sexuella övergrepp och brott mot pedofillagar genom att ha utformat dessa procedurer i strid mot all sans och vett.

Ingen är väl heller så korkad att de tror att det hjälper på något som helst sätt mot terrorister att muddra mormor i skrevet och nakenscanna en 4-åring? Eller tvärtom? I vilket fall får de sjuka TSA-pedofilerna något att gotta sig åt, folk som är så korkade och inkompetenta att de troligen inte ens får jobb på macdonalds utan söker sig hit där de får bli maktberusade genom att kränka människor, perverst kladda både här och där och titta på porr hela dagarna.

Vilket straff ska de ansvariga och egentligen hela TSA och Department of Homeland Security som medverkar till detta ha?

Nu reser sig amerikanarna och folk över hela världen i protester. De är trötta på det kriminella system som försöker inför övervakning och kotroll överallt. Alla de ansvariga kommer att sättas dit förr eller senare och nu kommer förhoppningsvis Pistole, Napolitano och Chartoff (som säljer dessa maskiner och tjänar miljarder) att ryka.

Man kan redan ana lukten av brännt kött i den elektriska stolen. Och det är att komma lindrigt undan när man begått sådana brott mot mänskligheten.