onsdag, juli 09, 2008

Smått och gott om FRA

Dagens stora FRA-seminarium i Almedalen, arrangerat av den nya centerinitierade tankesmedjan Fores verkar ha varit välbesökt. En hel del rapportering har också kommit därifrån:

* Almedalsbloggen: FRA-debatten alla väntat på.

* Dagens Nyheter: Oklar balans mellan integritet och säkerhet.

* Rick Falkvinge: FRA-debatt i Almedalen.

* Bambuser - hela debatten inspelad med mobilkamera (dock med dålig kvalitet på både bild och ljud, tyvärr)

* Den liberale Misantropen besökte seminariet, men har än så länga bara fixat att få ut en bild. Vi hoppades på mer Martin! :)

* Studio Ett i P1 hade ett långt inslag efter debatten med en fortsatt debatt. Väl värt en halvtimma, även om det inte framkom så mycket nyheter:
FRA-lagen: Hårda ord och uppror i riksdagsgrupperna. (Direkt till uppspelning, funkar en månad)

* Magnus Persson har också skrivit ett inlägg om bland annat FRA-seminariet.

Bra jobbat Fores!

Övrigt om FRA
* Oscar Fredriksson har hittat ett bra citat från Lena Ek, europaparlamentariker och medlem i Centerpartiets partistyrelse och verkställande utskott:
Europaparlamentariker Lena Ek gillar inte övervakning

* Dagens humorinslag står bland annat det nystartade, superhemliga "Kansliet" för med sina hypersatiriska inlägg om varför FRA-lagen är bra för oss medborgare.
Bloggen "Kansliet"

* Det andra humorinslaget är det Johan Ingerö som skrivit. Väldigt vass penna, som vanligt. Läs och skratta (eller gråt) åt hur vi medborgare behandlas som oförstående småbarn:
Alla dessa missförstånd

* Ps. Grattis Oscar Swartz till utmärkelsen "Nyhetspriset — ett pris för medborgarjournalistik". Som du själv sa, det var välförtjänt!

Inga kommentarer: