lördag, juli 05, 2008

Att sätta hårt mot hårt

* Erik Hultin är riktigt upprörd i sitt senaste inlägg om FRA: Sverige - en demokratisk diktatur.

Han menar att genomtvingandet av den lagen för ett 1½ vecka sedan visar på att Sverige har blvit just en demokratisk diktatur. Ett citat:
"Sverige är en diktatur med en demokratiskt vald junta. En junta är den styrande grupperingen i en diktatur, till skillnad från den variant av diktatur där en ensam diktator styr. Mycket kan man säga om dagens svenska regering, men Fredrik Reinfeldt styr den inte helt själv. Möjligen kan han sägas vara ledaren i moderatjuntan där andra medlemmar är Göran Hägglund, Maud Olofsson och Jan Björklund."
Ord och inga visor!

* Lennart Regebro sammanfattar FRA-lagen väldigt enkelt: Jag reder ut det här med signalspaning. Det är kraftigt förenklat men korrekt.

* Ledarsidorna fortsätter nästan uteslutande att stå på FRA-motståndarsidan, tillsammans med majoriteten av de svenska medborgarna. Och de har i allt större utsträckning börjat se till bloggarna som en källa bland alla andra. Bland annat har Nyheter citerat mig om CenterUppropet.se i sin ledare häromdagen: Lyssna före beslut.

Hon tycker det är bra att partiledningen är lyhörda, men att de skulle varit det före klubbandet av lagen. Jag citerar henne också:
"För centerpartiets väl och framtida förtroende gör partiledningen klokt i att involvera sina i sakfrågor väl pålästa interna kritiker i det fortsatta arbetet.
Att lyssna och föra dialog är en förutsättning för framgång men bäst är att göra det före beslut."
Det är alltid trevligt med komplimanger. Doris riktar åter igen strålkastaren på det faktum att man inte behöver vara "oinsatt" och "hysterisk", som Fredrik Reinfeldt uttryckte det, för att vara emot lagen. Det går också alldeles utmärkt att vara väl påläst och fortfarande anse att FRA-lagen är en rättsvidrig och odemokratisk lag!

Motståndet tar aldrig slut
* Sophia skriver om det "Massivt motstånd" som FRA-lagen möter överallt.

* Oscar Swartz skriver om varför han tror att motståndet inte kommer att ta slut förrens lagen är borta. FRA-motståndet dör inte

Han nämner också demonstrationen den 16 september i Stockholm. Du kommer väl dit du också?

* Emma på Opassande förklarar också varför bloggarna som grupp kommer fortsätta jaga på politikerna, vi har helt enkelt insett att vi kan göra skillnad och varför ska vi sluta då?
Vi har slutat ta skit, det är bara att inse

* Daniel Brandell, Lösningsarkitekt på Logica, beskriver från sitt perspektiv varför politikerna som är fast i 1.0-tänk aldrig kommer kunna vinna i FRA-frågan mot bloggarna, som är 2.0 till sin natur: FRA-frågan, demokrati 2.0 och olika syn på integritet

* Jag avsluta dagens bloggande med att hänvisa till Christian Engström (pp) och hans historiska expose över: Signalspaning i FRA:s historia

Inga kommentarer: