tisdag, juli 15, 2008

Norberg och Ullenhag - som yin och yang

I dagens blogginlägg tänkte jag göra två saker:

1. Hylla Johan Norberg.

2. Dissa Erik Ullenhag.

Norberg - kungligt klockrent
Den liberala skribenten Johan Norberg skriver idag i Expressen en artikel om hur förtroendet för de borgerliga verkligen har raserats i grunden på grund av deras agerande i FRA-frågan. Han beskriver om de borgerliga riksdagsledamöterna såhär:
"I stället för att vara folkets företrädare mot mäktiga myndigheter har de fungerat som myndigheternas företrädare mot folket. Gång på gång har de gett en missvisande bild av verksamheten som antyder att de vill föra väljarna bakom ljuset – eller att de inte själva vet hur FRA fungerar. Båda förklaringarna är lika obehagliga i en demokrati utan maktdelning."
Johan drar också upp varenda argument som har hörts för FRA-lagen och smular sönder dessa i sina beståndsdelar och visar hur skrämmande lite förespråkarna har haft på fötterna när de röstat igenom en drakonisk massavlyssnings-lag.

Läs även på Johans egen blogginlägg om saken.

Ullenhag - flopp-floppar historielöst
Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag är målet för Hanne Kjöllers vassa penna i DN. Hon skriver om Erik Ullenhags egna åsikter kring avlyssning. Åsikter han hade för bara några år sedan. Bland annat citerar hon Ullenhag från en bok som han skrev tillsammans med Andreas Berg:
"På Kuba läser säkerhetstjänsten alla e-postmeddelanden som kommer in eller går ut ur landet. [...] Nu är Kuba som bekant en kommunistdiktatur och Kubas skäl för att läsa folks privata e-postkorrespondens är knappast gångbara i en demokrati som Sverige."
Så Erik Ullenhag behöver inte bara en hörselundersökning, han behöver tydligen en allmän koll av minnet också.

Jag ska inte skriva mer elaka saker om Erik Ullenhag och hans snabba åsiktsbyten, det överlämnar jag med varm hand till Fredrik Y. Törn istället - Sluta dumma dig Erik Ullenhag!

Trevlig läsning!

Inga kommentarer: