tisdag, juli 22, 2008

Fler borgerliga mot FRA-lagen

På dagens DN Debatt går ytterligare borgerliga politiker öppet ut med åsikten att FRA-lagen, i sin nuvarande utformning, är rättsosäker och måste rivas upp. De skriver:
"Nätverket Borgerligt nej till FRA-lagen hoppas att regeringen lyssnar på sina vänner och sin omvärld. Regeringens handlingsutrymme är stort - "i princip kan alltihop börja om från noll" har vice ordföranden i riksdagens försvarsutskott Rolf Gunnarsson (m) nyligen konstaterat i en tidningsintervju.

I stället för otillräckliga kontrollorgan bör höstens tilläggsproposition innehålla ett förslag om att FRA-lagen omprövas redan innan den träder i kraft"
Även SvD har med det nya uppropet som en nyhet. (Dock saknar jag nyheter från både Expressen och Aftonbladet, har de börjat tappa stinget i frågan redan?) Det nya nätverket har redan en egen sida - Borgerligtnej.se.

Partistyrelseledamöter från Centerpartiet med
Centerpartiet är den grupp som har flest nya, tunga namn, bland annat två partistyrelseledamöter - Jonny Lundin och Muharrem Demirok. Det är bra att några i partistyrelsen är öppna med att följa partiprogramet och medlemmarnas stämmobeslut, det var det vi gick till val på.

Bra jobbat också av Per Ankersjö, Distriktsordförande i Stockholms stad, som är en av initiativtagarna till det parti-överskridande nätverket. Magnus Andersson och CUF är också med.

CenterUppropet.se är självklart drivande i nätverket, denna gång genom Erik Hultin.

Övriga som skriver om nätverket
En annan av deltagarna är Mathias Sundin, Oppositionsråd för folkpartiet i Norrköping. Välkommen i gänget säger jag!

Som Jonas Morian tycker jag dock att det är lite udda att fler tunga moderater inte är med. Jag hoppas att de ansluter inom kort.

Johanna Nylander tycker också det är dags att agera, inte bara skriva fina debattartiklar - Upp till bevis!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men glömmer ni inte Westanders jobb för Mattias Söderhielm? Synd att de inte verkar ha lika bra kontakter med moderater.

Hur som helst är initiativet bra och känns mer som än ledartröja än den som Cecialia Wikström just säger på radion att folkpartiet har tagit i kampen mot FRA

Anonym sa...

Anonym:

Vem som innehar ledartröjan i kampen mot FRA är fullständigt egalt så länge vi lyckas få bort FRA-lagen.

Mary X Jensen sa...

Har det överhuvudtaget talats med moderater undrar jag? En del av oss är synnerligen aktiva i frågan,,,

Markus "LAKE" Berglund sa...

@ Erik och Anonym:
"Ledartröjan" har ju BLIVIT en fråga eftersom (v) har gått ut idag som integritetens största försvarare. Kanske inte helt överrenstämmande med verkligheten.

Men visst är det viktigaste att stoppa lagen från att träda i kraft.

@ Mary:
Jo, vi är ju fler som undrar det och även om du är aktiv, så tror jag inte att du innehar en tillräckligt tung post inom partiet för att få med dig på listan. (Även om du hos oss i bloggsfären har mycket mer tyngd än de som står med där nu...)

Mary X Jensen sa...

Som aktiv kommunalpolitiker är jag nog väl så "tung" som en del av de moderater som finns med. Inte minst som opinionsbildare... Hur som helst det är inte så viktigt. Trägen vinner...

Men som det brukar sägas. Kvinnor frågar Varför det? och män undrar -Vem har sagt det?

Anonym sa...

Jag saknade MUF-ordförande Niklas Wykman och han vill inte svara på sin blogg fast jag ställer en ganska rimlig fråga.

Jag tar det här i stället.

Ulf Wykman skriver:
"I dag skriver flera borgerliga politiker om sitt motstånd mot FRA-lagen. Hurra för det!

Själv är jag helt övertygad om att det inom borgerligheten snarare skulle behövas ett nätverk för FRA-lagen. Vi som är emot är i kraftig majoritet."

Jag frågar Niklas Wykman:
FRA-lagen har ett redan ett starkt nätverk som består av Reinfeldt, Björklund, Olofsson, Hägglund, Tolgfors och Åkesson. Därför behövs alla goda krafter mot FRA-lagen. Kan du inte på ett seriöst sätt svara varför du inte kunde vara med på artikel där det lanseras en borgerlig grupp för att stoppa FRA-lagen? Orkar du inte ta kampen?

Nils Lindholm sa...

Det är ju detta det gäller iaf. inom C
Clip{
"att följa partiprogramet och medlemmarnas stämmobeslut, det var det vi gick till val på."
}
"medlemmarnas stämmobeslut"
Har våra 'företagsledare' överskridit sina befogenheter?
Är det medlemmarna eller partiledningen som avger ’stämmobesluten’?
Vad är stämmorna till för?