lördag, juli 05, 2008

CenterUppropet kör vidare - partiet står stilla

* CenterUppropet.se har fått ytterligare media de senaste dagarna. Här kommer länken från i fredags där Erik Hultin i radiodebatt med Lars Weinehall från partistyrelsen. Han krävde att partiet skulle extra-inkalla partistyrelsen under sommaren, då nästa ordinarie möte är först i september. (Ekot intervjuade Björn istället.)

Tyvärr framkom egentligen inte så mycket mer i debatten än att Centerpartiet inte hade hunnit någonvart med FRA-frågan de 36 timmar som förlöpt efter vårt möte. Och på fredagen visar Maud istället i Expressen att partiledningen istället verkar försöka måla in sig i ett hörn med FRA-lagen som målarfärg. Osmidigt Maud.

* Fredrick Federley undrar varför Maud stänger dörren?

* Per Ankarsjö, distriktsordförande i Centerpartiet i Stockholm funderade också lite kring de stängda dörrarna och beslutade sig efter det att gå med i CenterUppropet.se. Välkommen Per!

* Magnus Persson beskriver sin bild av mötet med partiledningen.

* Martin Olsvenne undrar varför det ska vara så svårt att stava hans namn rätt. Nu senast i Centerpartiets maratonchatt. Stackars Martin...

* Martin utvecklar också ett resonemang på Lilla Torg (c):s blogg om varför politisk pragmatism kan vara ok, men inte när det gäller grundläggande mänskliga rättigheter.* Zac skriver också om det obefintliga ledarskap som Reinfeldt och Maud visar utåt just nu.

* Se också när FRA-lagen sågas totalt i SVT:s morgonsoffa av Clarence Crafoord, chefsjurist på Centrum för rättvisa, Anne Ramberg, generalsekreterare för Advokatsamfundet och Agneta Lindblom Hultén, ordförande i Journalistförbundet:
Hur laglig är FRA-lagen?

* Arga bloggen frågar sig vem som kommer vinna dragkampen om Centerpartiets fortsatta politiska linje. Ska den följa partiprogrammet eller ska den ligga kvar som delar av partistyrelsen verkar vilja?
Centeruppropet vs. Centerpartiet — matchresultat oklart

Arga bloggen avslutar sitt inlägg med en väldigt snygg metafor om det faktum att FRA-motståndet inte kommer att försvinna:
"Det finns ett talesätt om att hålla en tiger i svansen. Kontentan är att man kan hålla fast en stund och så länge man har greppet om tigerns svans, så kommer den inte åt en. Men ju längre man håller, desto argare blir tigern och desto värre kommer det att gå för den som håller när han väl släpper. Och förr eller senare så släpper han. Eller tappar greppet.

Tappar greppet om svansen på en rasande svensk tiger."
Värt att tänka på för partiledningarna i alla partiet, inte bara Centerpartiet.

Inga kommentarer: