söndag, juli 06, 2008

MEP:arna försöker smyga igenom en lag också!

Sveriges regering och riksdag försökte smyga igenom en mass-avlyssningslag mitt under fotbolls-EM och precis före sommarlovet, det gick väl sådär med smygandet, även om lagen gick igenom. Nu försöker Europaparlamentet sig på samms trick, fast som tur är finns det vakna bloggare som håller koll. Henrik Alexandersson är en sådan.

Denna gång rör det ett franskt förslag att stänga av en person från internet, bara för att de har fildelat. Vissa skulle göra jämförelsen mellan att snatta och bli utslängd från en butik, men med tanke på att internet idag nästan är ett måste för at kunna göra sina bankärenden, söka jobb och hålla kontakt med sina vänner så är straffet snarast att jämföra med husarrest. Helt sjukt!

Och hur tänker de göra det?

Henrik Alexandersson har svaren:
"[Förslaget] verkar vara inbakat i en totalt oöverskådlig massa ändringsförslag till det aktuella Telecom-paketet i Europaparlamentet. Och det kräver reaktioner snabbt. Den här gången är det skarpt läge."
Hjälp honom du också!

Jag avrundar bloggposten med en film. Alla ni som spelar World of Warcraft vet precis vad jag menar. Filmen är från sidan Everybody hates stealth, de har också mer tips på vad du kan göra för att stoppa dumheterna.

Inga kommentarer: