tisdag, mars 02, 2010

"Klippan" Farmor Gun och Piratpartiet på radio idag

Idag har Piratpartiet fått mycket uppmärksamhet i riksradion. Först var det lite diskussion om varför Piratpartiet ställer upp i så få kommuner i höstens val (bara ett tjugo-tal):

SR Ekot: Piratpartiet finns i få kommuner i höst

Rick Falkvinge förklarar det hela såhär:
"Vårt huvudfokus är riksdagen. Vi grundades som ett riksdagsparti, vi är ett riksdagsparti och i höst kommer det att vara väldigt tydligt exakt hur mycket riksdagsparti vi är, säger Rick Falkvinge."
Nåväl, det är en mindre fråga för mig. Lokalt kommer PP sannolikt aldrig kunna konkurrera ut en liberal röst, i riksdagsvalet däremot lutar det mer åt det lila alternativet än åt det gröna, "liberala"...

"En sån klippa!" - Farmor Gun intervjuas i radion

I dagens Studio Ett intervjuades Gun Svensson och hon får ganska lång stund på sig att utveckla sina tankar och idéer kring sitt engagemang i Piratpartiet. Rick Falkvinge ombeds ge ett omdöme och kallar Farmor Gun "En sån klippa!".

Och visst kommer Gun kunna vara en person som verkligen kan lyfta PP in i medierna genom att sticka ut i den politiska debatten, speciellt i egenskap av sin annolunda framtoning som Piratpartist.

Lyssna på hela intervjun här:

Studie Ett: Farmor Gun - Piratpartiet

Lycka till i höst Gun!

1 kommentar:

OlofB sa...

Vad stolt jag blev när jag hörde hennes röst på väg hem från jobbet tidigare i veckan ;)