måndag, juni 30, 2008

Lite FRA-humor

Jag fick tips om en tecknare med mycket humor häromdagen, Mathias S. på bloggen Knölföda!. Här är ett exempel


Med rubriken på bilden som är "Moder Svea - The Incredible grön liberal?", kan man ana att det handlar om Centeruppropet.se, som ju försöker samla gröna, liberala centerpartister, som har blivit lite uppretade på partiet. (^o^)

Även Sophia har uppmärksammat Mathias S.

FRA - räddaren i nöden?
Ulf Flink, projektofficer på Räddningsverket var en av de män som blev kidnappade nere i Kenya. Som tur var blev de frisläppta, utan några allvarliga skador. Frågan man ställer sig nu, hade det gått att undvika kidnappningen? Ulf själv säger till Ekot:
"FN:s säkerhetsrutiner tycker inte Ulf Flink att det finns något att anmärka på.

– Det här var en händelse som inte kunde förutses, säger Ulf Flink, projektofficer på Räddningsverket."

Man kan dock inte annat än börja fundera, hade FRAs signalspaning kunnat hindra detta? De är ju tydligen till för att skydda svenska medborgare mot "yttre hot", hävdar i alla fall förespråkare, men det kanske inte funkar riktigt så...

Jonas Sjöström om omöjliga sökbegrepp
En sak som jag skrattade åt, men som egentligen är ganska allvarligt, är hur FRA kommer hantera de olika sökbegreppen. (Hela behandligen av FRA-lagen är ju iofs nästan skrattretande.) Jonas skriver om skådespelaren Michael Caine, som blir kvarhållen i säkerhetskontrollen för att han fastnar i en terrorist-profil!

Läs hela inlägget här: De perfekta sökbegreppen finns inte

När vi ändå är inne på sökbegrepp så kan jag ju göra lite reklam för HejFRA, en nystartad sida som är till enbart för att jäklas med FRA. Grundad av webbbyrån Starring.

Ge tillbaka med samma mynt!
Satirbloggen Badlands Hyena ger idag rådet åt alla riksdagsledamöter, som är sura efter att de blivit mailbombade av Expressens läsare, att ge tillbaka med samma mynt. Vass humor!

Badlands Hyena: Riksdagsledamot hämnas på Expressen

Dagens Citat - det gäller att ha ambitioner
Dagens citat hittade jag dock hos tidningen Världen idag, som skriver om när alla de borgerliga partiledarna besökte Kds Riksting. Citat:
"De tre partiledarna möttes av stående ambitioner av rikstingsombuden."
Och vad är det? Men det låter lite snuskigt...

Inga kommentarer: