torsdag, juni 26, 2008

Centeruppropet: kampen mot FRA-lagen har bara börjat

Nu när regeringen och riksdagen tror att de har fått sommarlov om FRA-frågan så misstar de sig. Vi i Centeruppropet.se kommer, tillsammans med många andra, fortsätta påminna partiet om hur de har svikit sina centervärdeeringar, struntat i sitt eget partiprogram och ignorerat väljarna, tills dess att de själva kommer till samma insikt.

Sedan kommer i alla fall jag stå utanför riksdagen den 16 september och påminna hela regeringen att de Svenska medborgarna fortfarande inte vill bli avlyssnade! Mer hos ProjO.


Mycket media om Centeruppropet.se!
Med tanke på att lagen redan är klubbad så är det spännande att se hur mycket media det har blivit kring FRA och Centeruppropet.se.

* Själv har jag fått stå i det senaste dygnet. Det började med en tidig morgon genom ett besök på Radio Upplands morgonprogram och debattera den interna kritik som Centeruppropet har emot partiets ställningstaganden med Centerpartiets Distrikstordföranden Leif Johansson.

SR P4 Uppland - Markus Berglund om Centeruppropet.se (direkt till uppspelningen)

Under dagen har det också kommit upp en "snuttiferad" version av debatten som en liten nyhet:
SR P4 Uppland - Centerpartister startar upprop mot FRA-lag

* Under dagen har jag också blivit intervjuad av Uppsala Nya Tidning. Det blev en kort nyhet av en lång intervju, men jag tycker hon har fångat det viktigaste. Förhoppningsvis blir det en bra placering i morgondagens tidning, men redan nu ligger den på nätet:
UNT: Uppsalabo bakom centerupprop

* Även den lokala tidningen vid mitt arbete på Roslagens Sparbank, Norrtelje Tidning, har intervjuat mig. NT och UNT har snarlika upplägg, men det som är roligt med NT är att de inte lägger upp lika mycket nyheter på sin hemsida, så den drunkar inte i allt annat. Själva artikeln har redan fått fler glada kommentarer. Bland annat från Farmor Gun, en kruttant som kämpar mot FRA:
NT: Besvikna c-politiker gör uppror mot FRA-lagen

Även Lazlo Varga, en av de andra initiativtagarna till Centeruppropet.se, hördes i lokalradion. I hans fall SR P4 Malmö. Hans metafor för öndamålsglidningen som en "snöbollseffekt" är träffande:
Centerprotester mot FRA-lagen

Läs också vad han själv skriver på sin blogg:
Lazlo Varga: Radiointervju angående FRA-lagen

Övrigt om Centeruppropet och FRA
Sophia Blomqvist från bloggen Dexion
Magnus Persson från Magnus Blogg
David C. Bernvi

* Aaron Israelson, skribent på Expressen (Edit -inte AB som jag felaktigt skrev först. Ber om ursäkt Aaron!) har fångat upp en kommentar jag skrev på Fredrik Federleys blogg. Han tror att Centeruppropet kan vara det som behövs för att återupprätta anseendet för partiet, åtminstone delvis:
Aaron Israelson: Could perhaps the centre hold, after all?

* Ingemar Hansson på kommunikationsbloggen "the Campaign Dossier" skriver om hur Centerpartiet helt har missat den interna parti-opinionen som bland annat Centeruppropet.se ger utlopp för:
the Campaign Dossier: Krishantering á la Centerpartiet!

* Mediatidningen Resume har också bjudit in ett par PR-experter som totalsågar regeringens agerande och hanterande i FRA-frågan:
Resume: Pr-proffsen dömer ut regeringen

* Deep.Edition skriver bland annat om det "krismöte" som partiet höll igår morse, när de insåg vilket stöd Centeruppropet.se hade internt:
Deep.edition: Fernissan är tunn

* Peter Dahlgren på Backend Media förklarar väldigt pedagogiskt varför lagen inte kommer fungera som avsikten är:
Backend Media: Därför kommer FRA-lagen inte att hitta terrorister

Jag avslutar med att rekommendera läsning av Zac:s sammanfattning av mycket av det som skrivits det senaste dygnet om FRA och övervakning.
FRA, PKU ≠ FRIHET

Välkommen med i Centeruppropet.se du också*!

* Gäller bara centermedlemmar. :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Kört hårt Lake!