måndag, juni 30, 2008

Centeruppropet i riksmedia

Centeruppropet.se har haft ytterligare en bra dag, vad det gäller uppmärksamhet i alla fall. Och än så länge är uppmärksamhet viktigt för att vi ska kunna få fler supporters och för att alla centermedlemmar i landet ska få reda på att vi håller på att vända Centerskutan tillbaka till rätt kurs. Vi fick en tredje kretsstyrelse idag, som valt att öppet gå ut och stödja Centeruppropets krav på att stoppa FRA-lagen. Välkommen Nacka-centern!


Erik Hultin, en av initiativtagarna till Centeruppropet.se, började dagen med att diskutera Centeruppropet med Centerpartiets partisekreterare, Anders Flanking, i TV4s Nyhetsmorgon. En stabil insats, speciellt med tanke på att Anders flanking är fullblodsproffs och Erik Hultin, i sammanhanget, är en glad amatör. Vi i centeruppropet är rena "gräsrötter", men det tar vi igen med mycket engagemang och den fasta tron i att vi ha partiprogrammet och därmed Centerpartiets medlemmar bakom oss.

Nyhetsmorgon: C-upprop mot FRA-lag (TV)

Idag på eftermiddagen fick vi också in en debatt artikel på Politikerbloggen. Det var Björn Pedersen som skrivit ihop en lysande text. Han ställer en mycket relevant fråga:
"Snart ska CenterUppropet.se möta företrädare för partiledningen och framföra sina krav, men redan har partiledningen avvisat kraven i media. Då återstår ju frågan varför mötet över huvud taget ska äga rum?"
Det undrar jag också ibland. Men jag ser fram emot onsdagens möte med partiledningen med tillförsikt. Läs inlägget:

Björn Pedersen: “Lyssnar partiledningen på kritiken?”

Skrivet om Centeruppropet.se
Förhoppningsvis är det många fler som nu fått upp ögonen för Centeruppropet. Här är i alla fall några centerpartister som har uppmärksammat vår kamp för partiprogrammets bevarande:
* Oscar Fredriksson (c): Behövs FRA?
* Peace, Love and Capitalism: Opinionsbildning utåt eller inåt?
* Stureplanscentern klappar inte ihop!
* Eddie Juhlin: Centeruppropet

Övrigt som bör läsas idag:
* Sagor från Livbåten: Framtidens Hitler ligger just nu på BB, Vi kan aldrig veta vilka som styr Sverige om 15 år. Och att då ge dem ett vapen för mass-övervakning av medborgarna är oansvarigt, minst sagt.

* Basic personligt: Snälla, sluta! Ett brilliant formulerat sönderplockande av Ingvar Åkesson försök till försvar för FRA-lagen.

* Beneath a Steel Sky: De gamla byråkraternas okunskap om världen, Om avgrunden som skiljer oss i generationen som är uppvuxen med datorer som en naturlig förlängning av det sociala livet och de som är äldre.

* Anna Troberg: Reinfeldts monster borde aldrig kopplas ihop med en kabel.

* Motpol: Reinfeldt - korkad eller bara omdömeslös? Ett seriöst försök att analyserar Fredrik Reinfeldts agerande de senaste veckorna. (Nåja, bildtexten kanske inte är seriös....)

* Gudmundson: Trots, eller tack vare? Per är väl en av de få i bloggsfären som vågar vara öppen med sitt stöd. [Edit: Helt öppen är visst inte. ;-) ]. Även om han inte får utlopp för det på jobbet. Välnyanserat, resonerande och logiskt. (Som alltid.)

7 kommentarer:

gudmundson sa...

Nja, jag vill inte kalla det att jag stödjer lagen. Jag saknar lika mycket som alla andra ett hållbart resonemang från dem som driver igenom den. Men jag har problem med att reflexmässigt ta avstånd från FRA:s önskemål, och drar mig inte för att resonera omkring vad som kan ligga bakom det, liksom jag tycker att det är väldigt viktigt med en debatt i frågan som tar hänsyn till argument som kan gynna bägge sidor.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Tack för förtydligandet Per. Jag har justerat lite i inlägget. Dock hoppas jag att jag inte har missförstått dig i att du inte är en lika stor motståndare som oss andra.

Får du förresten driva en "egen" linje på din privata blogg som skiljer sig från jobbets? Eller är din nuvarande arbetsgivare lika dålig på åsiktsfrihet som din gamla, med den skillnaden att du oftare håller med?

Ps. Skitkul "avslöjande" i Neo! Jag är inte chockad, men överraskad vart jag!

Björn Felten sa...

Beneath a Steel Sky tycker att han är generös när han väljer åldersgränsen 35 för att skilja de äldre (okunniga) från de yngre (kunniga).

Jag, som fyller 60 om en månad, vet inte riktigt om jag ställer upp på den generaliseringen. :)

Markus "LAKE" Berglund sa...

Du har rätt Björn. När jag vart intervjuad i radion så hävdade jag att den stora skiljelinjen gick mellan de som använder datorer mycket och de som inte gör det.

Dock är det så att ungdomar i större utsträckning än äldre använder datorerna som "som en naturlig förlängning av det sociala livet". Och gör man det så använder man datorn mycket, nästan per definition.

gudmundson sa...

Intressant fråga, Björn, men problemet har ännu inte uppstått. Vi är oftast oroväckande överens i redaktionen. Kanske borde det finnas plats för större spridning, egentligen. "Obundet moderat" kan ju faktiskt betyda i princip vilken åsikt som helst, utom möjligen höjda skatter eller militärt bistånd till Nordkorea.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Nu vill jag iofs bestämt hävda att det var "min" fråga, men det ska bli intressant att se hur det artar sig.

Det kanske finns en pisk-variant: ledarskribentredaktionspiska. :)

gudmundson sa...

Sorry, Markus. Jo, vi ser alla fram emot att PJ plockar fram piskan. Hittills är det bara morötter...