onsdag, juni 25, 2008

Centeruppropets genomslag har fått partiledningen på fötter


Centeruppropet, där centerpartister som tycker att även riksdagsgruppen ska följa partiprogrammet säger ifrån, har fått stor genomslag de senaste dagarna. Både i media och i bloggsfären.

Ett urval av alla inlägg som handlat om uppropet det senaste dygnet:

SvD: Centern i krismöte
DN: Nu ska centerpartiets medlemmar övertygas
Expressen: C Kallar till krismöte
Aftonbladet: Upprop i centern mot FRA-lagen
Rapport: C-ledning möter upproriska
Rapport 2: Inlägget från 19:30-sändningen (om Centeruppropet ca 15:20 in)
(Notera dessutom att Maud framträder inte mindre än tre ggr i samma Rapport-sändning, i tre olika ärenden. Way to go Maud!)

Bloggare:
Magnus Andersson
Per Ankarsjö
Erik Hultin: Är Centerpartiet liberalt?
Johan Ingerö: Politikerdagis

Inbjudan från Centerpartiet
Under dagen trillade det också in en inbjudan från Centerpartiets partisekreterare Anders Flanking. Partiledningen har redan insett att det inte bara är några få liberala bloggare som är motståndare till FRA-lagen och tycker att Centerpartiet ska följa sitt eget partiprogram.

Vi letar just nu efter en tid som ska fungera. Då Centeruppropet har en väldigt stor geografisk spridning och partiledningen vill mötas i Stockholm förutsätter det att det finns en viss flexibilitet från deras sida. Men då de verkar ha en uppriktig vilja att söka dialog hoppas vi att de kan gå oss till mötes på den punkten.

Förhoppningen är att detta möte också leder till förändring och inte bara att partieledningen "lyssnar och tar till sig". Att bara lyssna räcker inte för att återupprätta Centerpartiets bild som ett liberalt, grönt parti som man skriver om i partiprogrammet. Däremot finns risken att partiets får en stämpel som odemokratiskt, om inget händer efter den massiva kritiken om FRA-lagen och sättet den behandlats på i riksdagen och partiet.

Mer kommer inom kort
Fler mediaframträdanden är planerade. Själv ska jag besöka Radio Uppland imorgon bitti. Lyssna på mig här, cirka klockan 07:10.

Gå med i Centeruppropet du också!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket trams! Du påstår att terrorism inte kan stoppas med massavlyssning: Hur vet du det?
Eller kanske VET du inte utan GISSAR att det är så...?

FRA kan nog mer om avlyssning än du. Är det vad som skrämmer dig? Jag tycker det är bra om de kan mer än andra, det är liksom en förutsättning för att göra ett riktigt bra jobb.

Markus "LAKE" Berglund sa...

@ Konrad
Terrorism och organiserad brottslighet kan nog stoppas med underättelsearbete, buggning och annat som säkerhetspolisen syslar med, men sunt förnuft säger dig att alla "terrorister" med hjärnor större än en valnöt undviker att fastna i FRA:s register. Jag vet hur man ska agera för att komma undan FRA, så varför skulle inte en "terrorist".

Dessutom är terrorhotet i Sverige så litet att det knappast motiverar en massavlyssning av alla medborgare!