måndag, juni 16, 2008

Fler bra filmer om FRA - en filmscen och två sånger

Nu kör vi ända in i kaklet. Det är bara drygt 24 timmar kvar innan FRA-lagen riskerar att klubbas igenom av riksdagen. Vi frihetsvänner har dock vind i seglen, nu senaste visar det sig genom Filip Struwes avslöjande reportage om FRA i SVT. Läs vad Rick Falkvinga skriver om avslöjandet: Där rök FRAs tredje och sista liv. Även Erik Hultin har skrivit bra.

Jag visade tidigare upp en lysande film på min blogg, nu har Jacob Lundberg gjort en lika välgjord "omtextning" av en annan känd filmscen. Den är nästan lika bra som Freddies och Mattias, och då snackar vi bra! Se den själva, denna gång är det slutet på Sagan om Ringen som har fått en något justerad innebörd:Även förslaget på ny nationalsång "Du gamla du ofria" finns nu på Youtube med engelsk text.Låten "Sången om storebror" är lite poppigare:Båda sångerna och flera andra finns på Den nya Välfärdens hemsida som nedladdningsbara mp3s.

Andra skriver om övervakning
* Marcus Fridholm skriver om hur det är att leva i ett samhälle där staten övervakar medborgarna. Skrämmande, men obligatorisk läsning för alla övervakningsförespråkare.

* Radikalen har en enormt träffande sagostund där han berättar en dystopisk berättelse ur "En signalspanares vardag". Del två av berättelsen är utlovad att komma imorgon kväll.
Jag ser fram emot den, med viss bävan.

* Henrik Sjöholm skriver ytterligare ett lysande inlägg, denna gång om "Sveriges tystnade röst i världen". Han menar att vår kritik mot andra länder som bryter mot de mänskliga rättigheterna klingar falskt, om vi inför en massövervaknings-lag själva. Och han har ju helt rätt.

* Christoph Andersson skriver på DN kultur om FRA, under den sylvassa rubriken "Sveriges eget Stasi". Läs!

* Jag skrev igår att "Centerpartiet fegar ur" och inte vågar publicera något på sin hemsida om sitt stöd till FRA-lagen. Hade de gjort det tidigare hade de säkerligen hade dränkts i Twingly-länkar av liberaler och partiet hade blivit nedringt av upprörda medlemmar som ville stoppa lagen
Men idag kom det upp en länk där Staffan Danielsson försöker försvara partiets ståndpunkt. Vid tidpunkten när informationen kom upp var det dock mindre än 48 timmar innan klubban (eller bilan?) skulle falla. Känns det som att Centerpartiets agerande i frågan har varit seriöst och öppet för dialog? Knappast...

Jag gör som flera andra bloggare och önskar alla liberaler i riksdagen lycka till inför morgondagen. Och kom ihåg att ni har hela svenska folket bakom er!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fyfan far våra vidriga politiker somd deltar i olagliga Bilderbergermöten.

Vi behöver ett systemskifte.

Ett system med 1 ledare är raka motsatsen av innebörden demokrati.

Är vi indoktrinerade?

Unknown sa...

Hej snubblade just över ditt inslag från i somras om FRA-videos, jag kan tipsa om en animerad musikvideo med reggaebandet Drömspårs FRA-låt: http://www.youtube.com/watch?v=KieEcWIFAdU

Markus "LAKE" Berglund sa...

Tack Daniel, den hade jag missat...