söndag, juni 29, 2008

Läsvärt om FRA och övervakning

Efter den första vågen mediauppmärksamhet så fortsätter det bara skrivas mycket om FRA. Bland annat gick det ut ett TT-meddelande om Centeruppropet.se häromdagen. Bland annat publicerade Sydsvenskan det under rubriken: Centerpartister gör uppror mot FRA. Sydsvenskan har redan tidigare skrivit om den interna kampen, liksom DN.

Bloggen Bent har skrivit två bra inlägg på sistone. Det senaste krossar argumentet om "rent mjöl i påsen" med huvudförklaringen att det inte är du själv som avgör om du har rent mjöl i påsen eller inte. Läs: Tror du verkligen att ditt mjöl är rent?
Ett bra exempel det ovannämnda presenteras på "vänsterlutande" bloggen Frihetens Vingar: Jag har inget att dölja…

Det andra inlägget från Bloggen Bent handlar om lite funderingar kring partiledningens agerande som kan vara intressant att fundera på inför det möte de vill ha med oss på onsdag: Flanking tonar ner Integriteten

Lazlo Varga har skrivit ett par inlägg om FRA:
* Mycket media för CenterUppropet, där han kommenterar artikeln i Sydsvenskan
* Äntligen lite opinionsundersökningar, där de opinionsundersökningar som publicerats om motståndet mot FRA analyseras. Även Oscar Sundevall har kommenterat den, liksom Bloggen Bent.
* Fler liberaler fanns på plats, om demonstrationen mot FRA i Malmö. Även Martin Olsvenne kommenterar.
* Vi kan vara “trygga” med FRA, om det informationsutesavtal som skrivits mellan USA och EU.

David C. Bernvi skriver om manifestationen i Göteborg:
* Liberaler mot FRA

Sophia "Dexion" Blomqvist hade inte tillgång till en dator för en dryg vecka sedan, men har nu kommit med flera lysande inlägg om FRA och Centeruppropet.se.
* Galna despoter och Reinfeldt, om Fredirk Reinfeldts misslyckade försök att kväva debatten.
* Reinfeldt dissekerad, om Peter Wennblads statsminister-porträtt.
* Så skiljs agnarna från vetet, om Fabian Norlin och det nystartade FRA-pedia. (Lägg FRA-pedia bland dina bokmärken, det kan komma väl till pass frammåt årsskiftet...)
* Några länkar, en liten länksamling
* Gränsen mellan politik och myndighet, om FRA:s charmoffensiv i medierna de senaste dagarna.

Vem ska försvara FRA?
Sofias inlägg ovan är mycket intressant och även Emma på Opassande skriver om det faktum at FRA nu har gått ut brett i medierna och är besvikna på att de inte får så stort stöd som de vill ha bland folket. De har inte reflekterat över att det har at göra med det faktum att de i flera veckor innan FRA-omröstningen kapade alla kontakter utåt?!? Varför går FRA ut så hårt i media nu och inte för två veckor sedan? Enda kommentaren från FRA sedan 9 juni - inga kommentarer.

Erik Hultin har också skrivit om samma sak. Liksom Mary.

Emma på Opassande nämner också de interna kamperna i partierna efter omröstningen i sitt inlägg:
Centerbekymmer, hysteriska svenskar och kreativt motstånd mot FRA

Magnus Persson har skrivit om alla media-uppmärksamhet som Centeruppropet.se har fått.

Erik Hultin, har dessutom skrivit fler bra inlägg bara nu i helgen.
* Vad menar Centerpartiet… egentligen?, om hur mycket partiledningen egnetligen verka lyssna på medlemmarna.

* Vad driver politiker FRAmåt? Erik ställer här en fråga till de Centerpartister som är krafitga motståndare till FRA-lagen, men inte skriver på Centeruppropet.se. Vad är deras alternativ?

* Åkesson blandar bort korten. Som egentligen sammanfattar hur man ska "Stoppa! Backa! och börja om!". Han skriver:
"Börja för jisse namn med att i grundlag säkra de svenska medborgarnas personliga integritet. När detta är klart så är fältet öppet för att kring detta diskutera signalspaning, riktad eller av annan sort, som kan harmoniera med det integritetsskydd som medborgarna då har. DET är den rätta tågordningen."
Kunde inte hållit med mer...

Erik och hans vänner i den lokala Centerföreningen har också fått en riktig hyllningsartikel skriven om sig i Örnsköldsviks Allehanda. Mycket kul att läsa!
Heder åt Härnösand

Hoppas fler Centerpartister vill ha sådana artiklar skrivna om sig. Börja med att gå in och anmäl er på Centeruppropet.se.

Missa inte heller när Erik Hultin ska debattera Centerpartiets Partisekreterare, Anders Flanking, i TV 4:s morgonsoffa måndag morgon. Preliminärt klockan 06:45.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå Markus. Jag är verkligen inte S-ansluten även om mina värderingar lutar åt vänster.

Mina värderingar lutar nog mer åt en fri demokrati där den "representativa" får stå undan för att alla ska kunna vara med och bestämma. (då skulle vi antagligen slippa korkade förslag som FRA-lagen).

Jag stödjer inte Aktiv Demokrati, men något åt det hållet. En motvikt till den nu falerande representativa partidemokratin vi lever med idag. BORT med en elitistiskt maktelit.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Tack för förtydligandet Bengt. Jag vara bara helt 100 på att du hade stött (s), men det kanske var en enskild fråga. Ber om ursäkt för det.

Och tack för film-tipset! Det blev väldigt tydligt vad mass-övervakning kan ställa till med.

Anonym sa...

Ingen fara. Jag kan nog ses som Socialdemokrat av en hel del, men jag har också blivit tagen för Liberal av andra. Själv tycker jag nog att något av en anarkistisk(utopiskt) socialliberal med fria tankar och värderingar...

Jag tycker till exempel att Alliansen jobbar på bra med att lägga ner alla konstiga myndigheter som vi har alldeles för många. Bort med korkad onödig byråkrati som kostar pengar för att avdankade politiker ska få leka generaldirektörer.

För mig handlar politik om att ifrågasätta makten och de som har den. Nästa steg att se till att fler får möjlighet att påverka...och att fler tar den möjligheten.