söndag, juni 08, 2008

Det fruktansvärda FRA-förslaget börjar synas i media

Mina inlägg om Centerpartisterna och partipiskan har blivit uppmärksammade av bland annat Christian Engström (pp), Oscar Swartz samt Mary(m).

Både Mary och Christian utvecklar resonemanget genom att se framåt två år, till nästa riksdagsval. Om nu motståndet bland partiets medlemmar är så stort, vad kommer då en ja-röst innebär för chansen att bli omvald? Med riktig otur så hamnar en "ja-röstare" inte ens på listan nästa gång. Det är bara ytterligare ett argument för att rösta emot lagen.

Fredrik Reinfeldt avgår om FRA-lagen röstas ner?
På ett ställe hittade jag en länk till ett gammalt nummer av Metro, där Fredrik Reinfeldt hotade med att avgå, om de moderata riksdagsledamöter inte röstade för FRA-lagen vid omröstningen 2007. Hålbara argument saknas, istället är det "hot om avgång" som ska tvinga moderaterna till underkastelse. Låter det seriöst? Låter det demokratiskt? Låter det som ett rimligt sätt att fatta beslut i Sveriges Riksdag? Knappast!

Fredrik måste avstå från dylika utspel denna gång. Det är i första hand inte han som kommer att hållas ansvarig inför väljarna 2008.

Gammelmedia börjar komma igång.
Expressen har skrivit en vasst formulerad ledare på samma tema som Oscar Swartz tidigare inlägg i frågan.
Expressen: Efterlyses: fyra modiga politiker

Annie har sett ledaren och erkänner ärligt att trycket är enormt för henne att rösta nej till mass-avlyssningen. Jag säger som HAX, självklart ska du kontakt "din" riksdagsledamot och uppmana denna att rösta nej den 17 juni, men gör det på ett vettigt sätt och inte med okvädningsord.

Tyvärr har "gammelmedia" långt kvar till bloggsfärens aktivitet och kämparglöd i sitt motstånd mot FRA-lagen, men förhoppningsvis kommer de igång innan det är för sent.

Skrivet om FRA i helgen
Emma på opassande fortsätter sin nedräknin och tar upp nya vinkar varje dag:
10 dagar kvar tills riksdagen sviker svenska folket (om att folk kommer börja kryptera)
9 dagar kvar tills riksdagen sviker svenska folket (om Meddelarskydd och tryckfrihet)

Rick skriver också ytterligare ett bra inlägg om att kryptering snart kommer att bli brottsligt, eftersom man då teoretiskt sett skulle kunna försvåra för FRA att avlyssna en:
Att få avlyssna är inte att kunna avlyssna

Josh på "Enligt Min Humla" har dock skrivit det viktigaste inlägget denna helg:
Terrorismen har redan vunnit

Det handlar lite om Benjamin Franklins citat:
"De som offrar sin frihet för att vinna lite tillfällig trygghet förtjänar ingetdera och kommer förlora båda"
Och det är ju så att FRA-lagens syfte, enligt de politiker som vågat yttra sig i frågan, är ju skydd mot yttre hot. Skydd för vadå? Jo för vårt demokratiska, rättstrygga land med full yttrandefrihet, men inför man FRA-lagen så har vi inte det kvar längre...

Ps. Läs också gärna Centerpartiets integritets-motion från 2005:
Frihet - inte kontrollsamhälle

6 kommentarer:

Anonym sa...

Josh på Mymlan? Nu har du nog rört till det lite. Mymlan är Mymlan, och skulle jag ertappas på henne så skulle nog min sambo byta lås. ;)

Men tack för ett, som vanligt, läsvärt inlägg i debatten.

Markus "LAKE" Berglund sa...

lol, sorry Josh. Man ska inte skriva saker när man är trött. Jag har ändrat nu.

Anonym sa...

Vad har jag nu missat? Har du gängat mig med Josh? :)

Markus "LAKE" Berglund sa...

Nej Sofia, det var nog möjligt att tolka det så (med snuskig fantasi), det hela handlade bara om att jag skrev "Mymlan" istället för "Humlan".

De är ju så förtvivlat lika. ;-)

Anonym sa...

Vilka är givna? Karl Sigfrid (m) borde väl under alla omständigheter rörsta emot - annars skulle han ju förlora all trovärdighet i sin kamp för fildelning. Von Sydow (också m) har väl ockås för mycket investerat för att kunna rösta för skiten.

Annie Johansson och Fredrick Ferderly har det skrivits om en hel del i bloggosfären men de verkar för fega. (sorry Centern, ni går inte att lita på)

Det måste finnas några till som är på vår sida? Hur är det med de andra moderaterna som stödde Karl Sigfrid i fildelningsfågan? Kan vi få med dem?

Anonym sa...

@Sofia: You wish! Eller, som filmen heter, "medan du sov". ;)