lördag, juni 14, 2008

Lysande filmer om FRA -

Nu blir det filmstund! Den första filmen är ett måste för alla att se! Det är Freddi W och Mattias Svensson som har skrivit ny text till slutscenen i den klassiska filmen Döda poeters sällskap. Se den och skicka den vidare till alla ni känner. Den har varit offentlig lite mer än 24 timmar och den har redan setts av 9000 personer.Den andra filmen är det Stationsvakt som har grävt fram. Självklart är det ett klipp från George Orwells 1984, som bland annat inspirerat "smeknamnet" på lagförslaget - Lex Orwell. Det är också namnet på en egen hemsida där alla ja-röstande riksdagsledamöter dokumenteras för eftervärlden. Se den på hans blogg, där finns också en länk till hela 1984, om du inte redan sett den...

Annat skrivet om FRA
* Henrik Sjöholm har också hjälpt till att uppdatera mitt tidigare inlägg om vilka Centerpartister som är mot FRA. Han har noterat att i princip alla tidningar med Centerpartistiska ledarsidor är emot FRA-förslaget. Det finns alltså ingenting som ger våra riksdagsledamöter stöd i att rösta enligt den föreslagna linjen.

Av de skrivna ledarna är speciellt Johan Hammarqvists vassa attack på sin tidigare chef Maud Olofsson och hela den borgerliga regeringen värd att läsas.

Även Sophia Blomqvist på bloggen Dexion ska ju in på listan över Centerpartister emot FRA-lagen.

Bloggen Inslag .se har ett läsvärt inlägg där det ifrågasätts hur mycket vår ledande politiker vet om FRA: FRA och regeringsmakten.

Erik Hultin skriver om problemen med den nya lagen, riktigt till båda journalister och politikerna, men främst till centerpartisterna som sitter inne i riksdagshuset.

Även Björn på Bloggen Bent skriver om den "interna revolten" i Centerpartiet. Och de som ska rösta har bara mandat att rösta NEJ från väljare och medlemmar, inget annat.

FRA-frågan är nu även uppe i Europaparlamentet...

Anders Mildner skriver en personlig krönika om integritet, läs!: Integritet är inget tillval

Hax skrev tidigare om FRA:s talande tystnad:
"FRA kommer inte att kommentera lagförslagen förrän efter voteringen."
Webbtidningen Realtid.se har trots det gjort ett försök att få myndigheten att svara på frågor om den nya lagen, innan den klubbas i riksdagen. FRA:s agerande känns inte riktigt som ett demokratiskt tillvägagångssätt: "Locket på om FRA"
Man kan ju fundera på vad det är FRA vill dölja...

Josh har en liten fundering om hur bloggar funkar och varför det kan skapa det som Blogge kallar "bloggbävning".

ProjO har en lista med väldigt bra motargument till de svar som vissa riksdagspolitiker försöker sig på.

Läs dessutom Henrik Sjöholms FRA-brev till den C-märkta riksdagsledamöterna. Totalt vattentät och lysande argumentation. Jag skulle vilja se någon ledamot som försöker sig på att svara på det...

Glöm inte heller att lyssna på radioprogrammet Medierna i Sveriges Radions P1. Där lyfts väldigt många FRA-kritiker fram.

Emma fortsätter nedräkningen: 3 dagar kvar...

Inga kommentarer: